Åbenlyst

Åbenlyst

Hos Åbenlyst kan du bestille ladebokse til privat brug. Du bestemmer selv, om du også vil bestille installation, eller om du foretrækker at benytte en lokal el-installatør.

Du kan enten leje ladeboksen og betale et lavt depositum og en månedlig leje, der også inkluderer serviceaftale, eller du kan købe ladeboksen til en meget overkommelig pris, så du ejer den.

Køber du en ladeboks hos Åbenlyst, kan du vælge at supplere med en elaftale til 39 kroner om måneden, og så får du glæde af automatisk elrefusion, uanset hvilket elselskab du har. 

Besøg åbenlyst

Køb eller leje af ladeboks

Åbenlyst forhandler og udlejer Easee Lite ladebokse. Ladeboksen oplader med 11 kWh og passer med sit type 2-stik til alle el- og hybridbiler.

Easee Lite er et mere klimavenligt valg end andre ladebokse på markedet. Det skyldes dels, at den er produceret i Norge og dermed ikke har så lang transport, men også at der er benyttet mindre kobber og plast i produktionen. Det gør den 69% mindre end den gennemsnitlige ladeboks på markedet. Den vejer 1,5 kilo og fylder mindre end et A4-papir.

Du kan vælge at leje din ladeboks med en løbende leje- og serviceaftale. Modsat mange andre steder betaler du ikke et opstartsgebyr hos Åbenlyst. Du betaler et lavere depositum, som du får refunderet ved lejeaftalens ophør. Det er altså praktisk talt gratis at komme i gang med opladning af din elbil. Vær dog opmærksom på, at du stadig skal betale for installation af ladeboksen på samme vilkår, som hvis du køber den.

Du kan også vælge at købe ladeboksen, og så ejer du den. I så fald kan du supplere med et elrefusionsabonnement til en meget lav månedlig ydelse sammenlignet med andre forhandlere. Elrefusionsabonnementet er nødvendigt, hvis du vil modtage elrefusion på den strøm, du oplader din bil med.

Gode anmeldelser

Én af de helt store fordele ved at vælge Åbenlyst som din forhandler eller udlejer af ladeboks er, at de har ekstremt gode anmeldelser. Faktisk får de næsten topscore på Trustpilot.

Det er særligt deres gode og personlige kundeservice, de bliver rost for. Her får du altså mulighed for en hjælpende hånd, hvis du har behov for støtte til at starte op som elbilsejer og ikke helt forstår dig på opladning og elrefusion.

Vælger du installation via Åbenlyst, er ventetiden også kort, ifølge anmeldelserne. Det vil sige, at du kan komme hurtigere i gang med Åbenlyst som udbyder end hos andre af markedets forhandlere.

Besøg åbenlyst
Nem montage

Få hjælp til montering af ladeboks

Modtag 3 tilbud

Fordele og ulemper ved ladebokse fra Åbenlyst

Fordele

 • Mulighed for køb eller leje
 • Kan bruges af alle elbiler
 • Intet opstartsgebyr ved leje
 • Lav pris ved køb
 • Gode anmeldelser
 • God kundeservice
 • Mulighed for elrefusion
 • Kan bruges med og uden app

Ulemper

 • Kan kun oplade 11 kWh
 • Tilbyder ikke erhvervsaftaler
 • Tilbyder ikke elaftale
 • Lav elrefusion

Skal jeg vælge leje eller køb?

Om du skal leje eller købe en ladeboks afhænger både af dine præferencer og din situation. Det er billigst at komme i gang ved at leje en ladeboks. Især hos Åbenlyst, hvor du ikke betaler et opstartsgebyr. Du skal dog stadig betale for installation af ladeboksen.

Det er dog billigere på sigt at eje ladeboksen. Her slipper du nemlig for den månedlige leje. Du skal allerhøjst betale et lavt beløb for elrefusion, hvis du ikke i forvejen får reduceret elafgift for opvarmningsformen af din bolig.

Tommelfingerreglen er, at det bedst kan svare sig at købe en ladeboks, hvis du har tænkt dig at køre elbil fremadrettet. Er du i tvivl, om en elbil er noget for dig, eller leaser du en elbil, kan det være en fordel at starte med at leje ladeboksen, indtil du ved, om elbilen er kommet for at blive.

Hvordan fungerer elrefusion?

Hos Åbenlyst kan du enten leje en ladeboks inklusiv serviceaftale og elrefusion, eller du kan bestille elrefusion til din egen ladeboks. At have en elrefusionsaftale med en virksomhed som Åbenlyst er nødvendigt, hvis du vil have glæde af refusionen, fordi den ikke udbetales direkte til private.

Prisen på en elrefusionsaftale hos Åbenlyst er kun 39 kroner om måneden, og det er blandt markedets laveste priser.

Åbenlyst forhandler Easee ladebokse, hvor der er integreret 4G. Det betyder, at aflæsningen foregår automatisk. Fire gange årligt aflæser Åbenlyst dit elforbrug og indberetter det til SKAT. Efterfølgende får du automatisk udbetalt den refusion, du har krav på.

Udbetalingen af elrefusion via Åbenlyst sker i januar, april, juli og oktober. Refusionen fra Åbenlyst følger SKATs gældende satser. Det betyder, at det er en lavere sats end hos en del andre udbyder, som lægger en ekstra strømsats oveni.

Kan jeg få elrefusion?

Som privat kan du kun få elrefusion, hvis du har en elrefusionsaftale med en virksomhed som for eksempel Åbenlyst. Det skyldes, at elrefusion ikke udbetales direkte til private. En elrefusionsaftale koster ikke særlig meget, og pengene dækker administration i forhold til aflæsning af strøm og indberetning til SKAT.

I nogle tilfælde får du allerede en reduceret elafgift. Det afhænger af den måde, din bolig opvarmes på. Er den primært opvarmet med el, varmepumpe eller solceller, får du en reduceret afgift på forbrug over 4.000 kWh.

Uanset dit nuværende elforbrug, kan du ikke få elrefusion, hvis du i forvejen får en reduceret elafgift. Derfor kan et elrefusionsabonnement i det tilfælde ikke betale sig. I så fald vil du automatisk få den reducerede elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh, også den strøm, der bliver brugt til opladning af din el- eller hybridbil.

Ladeboks til sommerhuset

Åbenlyst tilbyder også ladebokse til sommerhuset. Og særligt hvis du udlejer dit sommerhus, kan det være relevant at overveje.

Ligesom efterspørgslen – og dermed prisen – på sommerhuse med pools er stor, er den også stigende på sommerhuse med ladeboks. Det skyldes, at lejere med elbiler har brug for at kunne oplade deres bil, når de er på ferie.

For dig som sommerhusejer betyder det, at du får et bredere publikum og dermed en større chance for udlejning. Det betyder også, at du kan sætte prisen lidt højere og dermed tjene flere penge på hver enkelt udlejning, fordi udbuddet af sommerhuse med ladeboks endnu er begrænset.

Hos Åbenlyst er ladebokse til sommerhuset de samme modeller som til almindelige boliger, og du kan også her vælge mellem at købe eller leje en ladeboks. Det behøver dermed ikke at være en stor udgift at komme i gang, hvis du vælger at leje ladeboksen.

Betaler lejerne af sommerhuset for strøm efter måler, tjener du også lidt ekstra, fordi du efterfølgende får refusionen udbetalt.