Cee adapter

CEE adapter til ladning af elbilen

En CEE adapter – også kaldet et ”mormorkabel” – er løsningen, hvis du er på besøg et sted, hvor der ikke er en ladestander eller ladeboks i nærheden. Så kan du lade elbilen eller plugin hybridbilen så meget op fra en almindelig stikkontakt, at du kan køre hen til den nærmeste ladestander.

Den fulde pakke - Så er du godt dækket ind

nrgkick adapterset cee 32a adaptor fra 32amp til 16amp

Adaptersæt - CEE 32A

  • 1 x CEE 32A til CEE 16A, 5 x 2,5mm2, max. 11kW
  • 1 x CEE 32A til CEE-blå, 3 x 2,5mm2, max. 3,7 kW
  • 1 x CEE 32A til Schuko, 3 x 2,5mm2, max. 13A,

Vejl. pris

779 kr.

The Charger logo

Fra 779 kr.

Basis pakke - Så har du basisudstyret i orden

nrgkick adaptersæt cee 16a

Adaptersæt - CEE 16A

  • 1 x CEE 16A til CEE-blå, 3 x 2,5mm2, max. 3,7 kW
  • 1 x CEE 16A til Schuko, 3 x 2,5mm2, max. 13A,

Vejl. pris

469 kr.

The Charger logo

Fra 469 kr.

En elbil uden strøm på batteriet kommer ikke særlig langt. Men heldigvis bliver der flere og flere ladestandere til rådighed over hele landet.

Men det er bare ikke altid de virker, understøtter den stiktype, din elbil eller plugin hybridbil anvender, eller at du har abonnement, en ladebrik eller app til det firma, som ejer ladestanderen.

Endelig er der stadig også steder i landet, hvor der fortsat er langt til den nærmeste ladestander.

Så hvad gør du i de situationer, hvor det er tvingende nødvendigt at få noget strøm på bilen?

Om ikke andet, så du kan komme hen til den nærmeste ladestander, hvor du kan få strøm på bilen.

CEE adapter – mormorkablet som løser problemet

Løsningen er at anskaffe en CEE adapter med enten et kraftstik (5 polet) eller almindeligt elstik (3 polet) med jordledning i den ene ende, og et ladestik til din elbil i den anden ende.

Det kaldes også for en CEE oplader, og omtales tit i folkemunde som et mormorkabel. For det er typisk er sådan en løsning, en lidt påhitsom mormor kan finde på, hvis hun skal have to forskellige stiktyper til at passe sammen.

De fås typisk i en praktisk pose, som gør det nemt at opbevare CEE adapteren pænt i bilens bagagerum eller lignende.

Det er absolut kun en nødløsning

En CEE adapter er absolut kun en nødløsning, når du er i akut behov for at få ladet elbilen eller plugin hybridbilen op.

For både en almindelig 230 eller 400 V elledning kan kun levere en beskeden effekt i forhold til, hvad en ladestander kan klare. Derfor vil det tage rigtig lang tid at lade batteriet helt op med strøm direkte fra stikkontakten.

Men i løbet af nogle timer (alt efter spændingstype) vil du kunne lade så meget strøm på bilens batteri, at du vil være i stand til at kunne køre til den nærmeste ladestander.

Hvilken type CEE adapter skal du vælge?

Som udgangspunkt kan du klare dig med en 3-polet CEE adapter til 230 V strøm – altså med et almindeligt tre-benet stik til at sætte i en stikkontakt med jordforbindelse. Så kan du altid få noget strøm på din elbil.

Men det er en rigtig god ide også at investere i en 5-polet CEE adapter til 400 V strøm. For har du mulighed for at få ladet bilen op fra et såkaldt kraftstik, går det hurtigere, end hvis du lader fra en almindelig stikkontakt.

Derfor er det en god ide at vælge et af de CEE adapter sæt, som sælges med begge typer CEE adaptere. Eller anskaffe to sæt – et til hver stiktype.

Er en CEE adapter skadelig for batteriets levetid?

Som sådan er der ingen risiko for, at du skader batteriets levetid ved at lade elbilen eller plugin hybridbilen fra en almindelig stikkontakt.

Er elbilen næsten helt flad for strøm – under 20 % tilbage på batteriet – bør du dog altid lade den op til et pænt stykke over 20 %. Og ikke begynde at køre, før den i hvert fald er over 20 %. For batteriet på elbilen slides mest, hvis det er tæt på at være afladet, eller når det er helt ladet op.

Find din CEE adapter her

Så som du kan se, er en CEE adapter en god lille redningskrans at have liggende i din elbil eller plugin hybridbil. 

De fås i mange forskellige udførelser med ledninger i flere forskellige længder – og med enten 230 V eller 400 V stik eller begge dele.

Så rul op til produktoversigten her øverst på siden, find den CEE adapter, der passer bedst til dit behov, og bestil i dag.

Så har du altid en livline med i bilen, hvis du ikke kan komme til at lade fra en ladestander, der hvor du er.