ladeboks med abonnement

Find den rigtige ladeboks
med abonnement

For at oplade elbilen hjemme i indkørslen, har du behov for en særlig ladeboks.
En ladeboks med abonnement er den nemme og overskuelige løsning, hvor du betaler et fast månedligt beløb for opladning af din elbil.

Her hos Opladeboks.dk får du et samlet overblik over de muligheder, du har for at få en ladeboks med abonnement – så du slipper for overraskende høje elregninger.

Vores top 3 ladebokse

zaptec go midnight blue

Zaptec Go

Norsk minimalisme
i lækre farver

Hvis du er til lækkert minimalistisk design i flotte afdæmpede farver, bør du tjekke denne ladeboks ud fra Zaptec.

Ladeeffekt

Op til 22 kW

App styring

Ja

Ladekabel

Nej, købes separat

DC beskyttelse

Ja

Elmåler

Ja

Fejlstrømsrelæ

Ja

Ladeboks Easee sort
Easee Lite 11 kW

Smart ladeboks
med egen app

Med den tilhørende Easee app til både iOS og Android, kan du fjernbetjene og overvåge opladningen og ladeboksen inde fra din varme stue.

Ladeeffekt

Op til 11 kW

App styring

Ja

Ladekabel

Nej, købes separat

DC beskyttelse

Ja

Elmåler

Ja

Fejlstrømsrelæ

Ja

Webasto Pure Ladeboks 11-kW
Webasto Pure 11 kW

Den gode basis ladeboks

Denne ladeboks opfylder de basale behov, og du får fastmonteret ladekabel med i prisen. Dog må du undvære at styre ladeboksen via en app

Ladeeffekt

11 kW

App styring

Nej

Ladekabel

Ja, type 2

DC beskyttelse

Ja

Elmåler

Ja

Fejlstrømsrelæ

Ja

Få 84 øre/kWh retur med Abonnement med el-refusion!

Med serviceaftalen får du 84 øre/kWh tilbage for den strøm du bruger til at oplade din elbil. Det højeste på markedet uden elaftale!

Kun 75,-/mdr

Læs mere

Egen lader

Du kan muligvis bruge din egen lader hvis du har en i forvejen.

Ingen binding

Ingen binding eller skjulte gebyrer. Du kan opsige når som helst med løbende måned.

Tjen penge

Mulighed for at gøre din ladeboks offentlig, så du kan tjene penge når andre bruger den.

2030

El-refusionen er gældende indtil 2030.

Guide til valg af ladeboks

Elbiler, hybrid-biler og plugin-hybrid-biler bliver mere og mere populære i Danmark. Det skyldes i høj grad den øgede klimabevidsthed, men også en øget tilgængelighed på det danske marked. Alle bilproducenter tilbyder efterhånden elbiler – og bilerne fås i stort set alle prisklasser.

Derfor er markedet for ladebokse og abonnementer på el til elbiler også eksploderet – og det går formentlig kun én vej fra nu af.

Opladeboks.dk hjælper dig til et samlet overblik over dine mange muligheder, men vi gør det også nemt for dig at vælge den løsning, der er mest økonomisk i netop dit tilfælde; både baseret på din bil og dit kørselsbehov.

Skal jeg vælge ladeboks med eller uden abonnement?

Der er overordnet set tre forskellige løsninger, når du køber en elbil og skal lade den op derhjemme:

Ladeboks uden abonnement

Vælger du denne løsning, betaler du selv for indkøb og opsætning af en ladeboks. Du har dermed heller ikke mulighed for at søge refusion for den brugte strøm, så du kommer til at betale fuld afgift for dit elforbrug.

Kører du ikke særlig meget, er dette den mest økonomiske løsning, da du slipper for at betale et månedligt abonnement.

En ladeboks uden abonnement anbefales til dig, der kører under 5.000 km om året.

ladeboks med abonnement
inkl. refusion

Med denne løsning betaler du selv for indkøb og opsætning af en ladeboks. Herefter tilkøber du et abonnement til ladeboksen. Det giver dig mulighed for at forholde dig til et fast månedligt beløb og at søge refusion for den el, du bruger til opladning derhjemme.

En ladeboks med abonnement inkl. refusion anbefales til dig, der kører mellem 5.000 og 50.000 km om året.

Ladeboks med All inclusive abonnement

Vælger du løsningen med en ladeboks med abonnement, er det leverandøren, der står for opsætning af en ladeboks og typisk også for udgifterne hertil. Med en sådan løsning får du både adgang til leverandørens opladestationer rundt i landet, og du får mulighed for at søge om elrefusion på dit forbrug derhjemme.

Typisk kan du vælge enten et fastpris-abonnement, hvor du betaler en fast pris pr. måned uanset forbrug, eller du kan vælge et abonnement med en vis mængde forbrug inkluderet, og hvor du derudover betaler pr. brugt kWh.

En ladeboks med abonnement anbefales til dig, der kører over 50.000 km om året.

Valget afhænger typisk af, hvor meget du planlægger at køre om året. Kører du over 50.000 km om året, er det en fordel med en ladeboks med abonnement. Kører du mellem 5.000 og 50.000 km om året, kan det bedst betale sig med en ladeboks med serviceaftale inkl. strøm. Kører du mindre end 5.000 km om året, kan det bedst svare sig med en ladeboks uden abonnement.

Elektriker montering af ladeboks

Hvad koster opsætning af ladeboks med All Inclusive abonnement?

Kører du mere end 50.000 km om året, er en ladestation med abonnement den mest økonomiske løsning. Her slipper du typisk for udgifterne til opsætning af ladeboksen, da det hos de fleste udbydere er inkluderet i dit abonnement.

Det er altså leverandøren af din valgte elaftale, der står for opsætning af ladeboksen. Afhængigt af leverandøren kan der dog være et mindre opstartsgebyr forbundet med dit abonnement. Enkelte leverandører tager også et fast installationsgebyr.

Det er klart den billigste måde at komme i gang med opladning af elbil hjemme, da opsætning af ladeboksen er gratis eller meget billig, men det kræver en vis mængde årlig kørsel, før abonnementet har tjent sig ind.

FAQ

Spørgsmål til elbil abonnement

Prisen afhænger af aftalen, men da du kun betaler en månedlig abonnementsaftale hvor du får refusion af elafgiften, er det typisk den billigste løsning, hvis du lader meget hjemme, og mellem 5.000 – 50.000 km om året.

Ja, det kan du godt. I de fleste tilfælde vil det dog kræve, at du vælger en abonnementsløsning eller en serviceaftale, da du ikke som privat kan få elrefusion (medmindre du har elvarme i din bolig).

Hvis du selv indkøber din ladeboks, kan du i princippet selv klargøre og opsætte den, men selve tilslutningen skal en professionel installatør stå for. Ønsker du et abonnement, vil leverandøren stå for ladeboks og installation.

Hvad koster opsætning af ladeboks med All Inclusive abonnement?

Kører du mere end 50.000 km om året, er en ladestation med abonnement den mest økonomiske løsning. Her slipper du typisk for udgifterne til opsætning af ladeboksen, da det hos de fleste udbydere er inkluderet i dit abonnement.

Det er altså leverandøren af din valgte elaftale, der står for opsætning af ladeboksen. Afhængigt af leverandøren kan der dog være et mindre opstartsgebyr forbundet med dit abonnement. Enkelte leverandører tager også et fast installationsgebyr.

Det er klart den billigste måde at komme i gang med opladning af elbil hjemme, da opsætning af ladeboksen er gratis eller meget billig, men det kræver en vis mængde årlig kørsel, før abonnementet har tjent sig ind.

Hvilken ladeboks med abonnement skal jeg vælge?

Der findes efterhånden en del udbydere af ladebokse med forskellige abonnementsløsninger.

Overordnet set kan du vælge mellem følgende:

  • Ladeboks med fastpris-abonnement
  • Ladeboks med abonnement refusion af elafgift
  • Ladeboks uden abonnement

Et fastpris-abonnement (All-In-One) er til dig, der gerne vil have et fast beløb at budgettere med. Det er også en økonomisk fordel, hvis du kører meget. Regningen er på det samme månedlige beløb – præcis som du kender det fra dit mobilabonnement.

Et abonnement med refusion er en abonnementsløsning, hvor du får refusion af elafgiften, som er på 95 øre. pr. kWh mod at betale et månedligt abonnement, som derved dækker service på din ladeboks.

Hos Opladeboks.dk har du desuden mulighed for at vælge ladestationer ud fra designet. Ladestationen er nemlig ofte placeret i indkørslen eller carporten og dermed meget synlig. For mange kan designet på ladeboksen dermed være en vigtig faktor i valgprocessen.

Kan en ladeboks med All-In-One abonnement betale sig?

En All-In-One abonnementsaftale på opladning af elbil er ikke for alle. Kører du begrænset, får du slet ikke brugt strøm nok i forhold til det, abonnementet koster at have. En ladeboks med abonnement er derfor fortrinsvis for dig, der kører fra omkring 50.000 km om året.

Al kørsel med bilen bør være indregnet i de 50.000 km. Det er dermed ikke kun kørsel til og fra arbejde, men også hvis du bruger bilen til at køre på udenlandsferier eller rundt i landet til forretningsmøder.

Kører du meget, er der til gengæld meget at spare ved at vælge en abonnementsaftale, især en fastprisaftale, der inkluderer al strøm, uanset om du lader hjemme eller via leverandørens ladestationer rundt i landet.

Kører du kun 40.000 – 49.000 km om året, er du lige på vippen. Her bør du undersøge de aktuelle abonnementsaftaler kontra serviceaftaler for at se, hvad der bedst kan betale sig i dit tilfælde. Prøv vores elbil ladepris beregner her

Fordele ved ladeboks med All-In-One abonnement

Kører du meget, er der mange fordele ved at vælge en abonnementsløsning. Dels er der penge at spare, men det er også nemt og overskueligt.

  • Leverandøren står for opsætning af ladeboks
  • Du betaler en fast pris for opladning om måneden
  • Du kan frit oplade din bil på leverandørens ladestationer rundt i landet
  • Du kan se dit forbrug online eller via app
  • Du kan få elrefusion på den strøm, du bruger til at oplade din bil
  • Du kan adskille dit kørselsforbrug fra det øvrige elforbrug

 

Vær opmærksom på, at de faktiske fordele kan variere fra udbyder til udbyder. Ovenstående er de fordele, der samlet set kan opnås ved at vælge en abonnementsaftale på opladning af elbil.

Hvilke biler skal bruge en ladeboks?

Som udgangspunkt er det kun en nødvendighed med en privat ladeboks, hvis du har en elbil. Det er dog også en økonomisk fordel med en ladeboks derhjemme, hvis du har en plugin-hybrid-bil eller en hybrid-bil.

Ved disse typer af biler, lader bilen selv batteriet op under kørsel, men vil du gerne udnytte potentialet til fulde, er det anbefalelsesværdigt at oplade bilen mellem kørsler, så batteriet er fuldt opladet, når du starter bilen. Det sparer dig væsentlige mængder af brændstof.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Det er som udgangspunkt billigst at oplade din bil derhjemme, hvis du har fået opsat en ladeboks til formålet. Det gælder især, hvis du har en serviceaftale inkl. strøm, eller hvis du har købt din ladeboks med abonnement.

Har du en ladeboks med abonnement eller en serviceaftale inkl. strøm, koster strømmen typisk ikke mere end et par kroner pr. kWh i gennemsnit, afhængigt af det valgte abonnement. Derimod kan strøm koste helt op til omkring 10 kr. pr. kWh, hvis du har en ladeboks uden abonnement, eller hvis du lader din bil op på farten uden en abonnementsaftale.

Det koster opladning af elbil derhjemme

Kan jeg få refusion af elafgift til opladning af elbil?

Som privat kan du ikke umiddelbart søge refusion af elafgift til opladning af elbil (medmindre du i forvejen er berettiget til refusion for elvarme) – men hvis du har en service- eller abonnementsaftale med et firma, svarer det til en ladeboks med refusion. Firmaer kan nemlig godt få refusion for den strøm, de tilbyder som en abonnementsaftale.

Det er altså ofte en fordel enten at købe en serviceaftale på strøm til elbil eller at købe en ladeboks med abonnement, da det kan spare dig cirka halvdelen af elafgiften på den strøm, du bruger til opladning af din elbil hjemme på matriklen.

Da det udelukkende er firmaer, der kan søge elrefusion, vil det også være firmaet, der modtager elrefusionen. Det vil sige, at du betaler den fulde afgift via din faktura og efterfølgende får udbetalt refusionen fra din elleverandør. I 2022 udgør refusionen 95 øre. pr. kWh.

Hvordan foregår opsætning af ladeboks til elbil?

En ladeboks til elbil er en helt ny elinstallation, der skal foretages. Det kræver en autoriseret installatør, da ladeboksen er en elektrisk installation. Du må gerne selv indkøbe og opsætte ladestationen samt trække kabler, men den egentlige tilslutning er ulovlig selv at foretage.

Når du indkøber en ladeboks, vil prisen typisk være opgivet inklusiv installation og montering. Vælger du en abonnementsløsning, er selve ladeboksen og installation og montering heraf ofte gratis.

Opsætning af ladeboks foregår i følgende trin:

  1. Bestil ladeboksen online f.eks. via Opladeboks.dk
  2. Leverandøren kontakter dig for at finde en dato for installation
  3. Ladeboksen er klar til brug, og du kan nu oplade din elbil

De fleste ladebokse kan kontrolleres enten online eller via app. Vælger du en abonnementsløsning, vil du desuden få udbetalt elrefusionen; typisk månedligt.

Eje eller leje?

Med en pakkeløsning, hvor der er inkluderet både ladeboks og abonnement, er det væsentligt at forholde sig til ejerskabet af ladeboksen. Køber du selv ladeboksen og betaler du selv for montering og installation, ejer du ladeboksen 100%. Det vil sige, at der i princippet ikke er flere udgifter forbundet med den.

Ved mange abonnementsaftaler lejer du boksen. Det er derfor, at det er leverandøren, der stiller den til rådighed og står for omkostningerne i forbindelse med installation. Lejen af boksen betaler du via dit abonnement.

Det betyder dog, at hvis du på et tidspunkt inden for den nærmeste fremtid opsiger dit abonnement, kan der være et udestående med leverandøren, såfremt du ønsker at beholde ladeboksen.

Du skal altså på forhånd undersøge, hvordan ejerforholdet af ladeboksen er, og hvordan en eventuel lejeaftale er strikket sammen. Det kan være, at du er pålagt at betale for ladeboksen, hvis du opsiger abonnementsaftalen indenfor x antal år, men det kan også være, at du skal betale et restbeløb, eller at leverandøren nedtager boksen igen for din regning.

Valg af opladestik til ladeboks

De fleste ladebokse og biler bruger i dag et opladestik af type 2. Tidligerere brugte asiatiske biler type 1 opladestik, men langt de fleste af de asiatiske modeller produceres også i dag med type 2.

I Danmark vil stort set alle ladestationer være med type 2 stik. Er du på udkig efter en brugt elbil, bør du derfor også lede efter én med type 2 stik, da du ellers kan komme i vanskeligheder på de forskellige ladestationer rundt i landet.

Der er få brugte elbiler tilbage på markedet med type 1 stik. Finder du den helt rigtige bil med den gamle type stik, er det dog ingen katastrofe. Du skal blot sørge for at bestille en ladeboks med type 2 hunstik, som du så kan forbinde med dit type 1 stik på bilen via en konverter.

Kan man lade elbil uden abonnement?

Du kan sagtens lade din elbil uden et abonnement. Det kræver kun en ladestander, og den kan du selv indkøbe og få sluttet til dit almindelige elforbrug. På den måde indgår dit forbrug til opladning af elbil blot som en del af den elregning, du under alle omstændigheder får.

Det er naturligvis en nem løsning, men ofte er det ikke en særlig økonomisk løsning. Især hvis de stigende elpriser tages i betragtning. Kører du ikke særlig meget, er det dog stadig den billigste løsning for dig.

Abonnementets største fordel er den faste månedlige pris. Det betyder, at der ikke kommer grimme overraskelser på elregningen. Du kan køre lige så meget, du har lyst til, og stadig betale det samme i månedligt abonnement.