ladeboks uden abonnement

Ladeboks uden abonnement

Umiddelbart burde det være billigst og mest praktisk at købe en ladeboks uden abonnement, så du kan lade din elbil op derhjemme. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Læs med her, og få alt at vide om at købe ladeboks uden abonnement. 

Har du købt elbil, vil du sikkert gerne have muligheden for at lade den op hjemme i din egen garage eller carport. For umiddelbart burde det være billigere og mere praktisk at købe ladeboks uden abonnement til at lade elbilen med.

Sådan er det da også. I hvert fald hvis du ikke kører særlig mange kilometer om året i din bil. Samtidig skal du være opmærksom på, at du skal have fat i en autoriseret installatør for at slutte ladeboksen til din boligs elinstallation.

Hvilke ladebokse kan du købe uden abonnement?

Markedet for ladebokse uden abonnement er allerede stort og uoverskueligt. Derfor har vi samlet en oversigt over de forskellige ladebokse, som du i øjeblikket kan købe uden abonnement herhjemme. De sælges hos forskellige webshops, som du også finder et link til i gennemgangen.

Så kan du nemt få overblikket, finde den ladeboks som passer bedst til dig og din elbil, og bestille den hjem med det samme.

Zaptec go brun

Zaptec Go 22 kW

  • Du ejer selv ladeboksen
  • Ladeeffekt op til 22 kWh
  • App styring
  • Opdateres løbende online
  • Fås i 5 farver
  • Indbygget el-måler
  • Integreret DC beskyttelse

Pris uden installation

4.495 kr.

Gå til butik
Easee ladeboks

Easee Lite ladeboks 11 kW

  • Du ejer selv ladeboksen
  • Ladeeffekt op til 11 kWh
  • Ladebrik inkluderet
  • App styring
  • Opdateres løbende online
  • Fås i 5 farver
  • Indbygget el-måler
  • Integreret DC beskyttelse

Pris uden installation

4.295 kr.

Gå til butik

Norske Easee har udviklet en serie af ladebokse til elbiler, som bruger væsentlig mindre mængder af kobber og plast i forhold til konkurrencerne. Det gør ladeboksen til et perfekte valg i den miljø- og ressourcebevidste husholdning.

Bygget til det norske klima

Samtidig får du en udendørs ladeboks til elbilen, som er udviklet til det norske klima. Det er som bekendt en del barskere end det danske. Så frygter du for, hvordan ladeboksen vil klare skybrud, de helt lave frostgrader eller stormens høje vindtryk, kan du sove roligere med den smarte Easee ladeboks i garagen eller carporten.

Praktisk fjernbetjening af med app

Med den tilhørende Easee app til både iOS og Android, kan du fjernbetjene og overvåge opladningen og ladeboksen inden fra din varme stue. Det gør det nemt at sikre dig, at elbilen er klar til næste morgen – og opdage ladeproblemer, inden de giver dig problemer med at overholde din tidsplan.

Type 2-stikket er den fremtidssikre løsning, som passer til stort set alle elbiler i dag, og forventes at blive standarden for ladestik til elbiler fremover.

Webasto Pure Ladeboks 11-kW

Webasto Pure Ladeboks 11 kW

  • Du ejer selv ladeboksen
  • Ladeeffekt op til 11 kW
  • Integreret ladekabel 4,5 mtr.
  • Magnetlås inkluderet
  • Integreret lovpligtigt Type B fejlstrømsrelæ
  • Black Edition
  • Indbygget el-måler
  • 5 års garanti på ladeboksen
  • Fås også i en 22 kW model

Pris uden installation

3.852 kr.

Gå til butik

Tyske Webasto er kendt for deres opvarmningsløsninger til biler, der forhindrer koldstarter, og gør det muligt at sætte dig ind i en dejlig varm bil – selv på en dag med lave frostgrader.

Så vil du have kendt tysk kvalitet til din ladeboks, er Webasto-laderen her den helt rigtige løsning.

Lader 5 gange hurtigere end stikkontakten

Med Webasto Pure ladeboksen kan du oplade elbiler med op til 11 kW ladeeffekt ved hjælp af det medfølgende ladekabel med type 2 stik på 4,5 meter. 

Det er 5 gange hurtigere end, hvis du brugte stikkontakten. Og er der brug for det, kan du også få ladeboken i en 22 kW model.

Låsbar ladeboks med statusvisning

Du kan altid se status på opladningen ved hjælp af LED-panelet på fronten af boksen. Ladeboksen kan i øvrigt låses, så andre ikke kan lade fra den, når du f.eks. ikke er hjemme.

Wallbox Pulsar Plus ladeboks 22 kWh

Wallbox Pulsar Plus ladeboks 22 kWh – 32 A – Type 2 stik

  • Du ejer selv ladeboksen
  • Ladeeffekt op til 22 kWh
  • Inkl. 5 meter ladekabel
  • Fjernbetjening med app
  • Lader også 7,4 og 11 kWh
  • Justérbar fra 6 til 32 A
  • Integreret DC beskyttelse
  • Fås i flerbrugerversion

Pris uden installation

6.288 kr.

Gå til butik

Spanske Wallbox har med denne smarte ladeboks til væggen skabt en flot og opsigtsvækkende installation, som ikke tager særlig meget plads. Den minder på mange måder om en benzinstander i miniformat på grund af holderen til stikket på det medfølgende 5 meter lange ladekabel.

Smart design og smart fjernbetjening

Wallbox Pulsar Plus kendes på den lysende ring og logoet, der samtidig fungerer som statusindikator for, hvor langt opladningen er nået.

Men selv om det kan være tillokkende at stå og iagttage det flotte ”lysshow”, mens boksen lader, foretrækker de fleste nok at bruge den tilhørende app-styring. Så kan du både indstille og overvåge opladningen inde fra varmen.

Fås som enkelt- eller flerbruger

Det særlige ved Wallbox ladeboksene er, at de kan fås i både enkelt- og flerbrugerversioner. I sidstnævnte kan du oplade op til 3 elbiler på en gang. For ikke at overbelaste elinstallationen, er flerbrugerversionen udstyret med en smart belastningsafbalancering, så den til rådighed værende spænding fordeles efter bilernes ladebehov.

Udover Pulsar Plus tilbyder Wallbox et bredt sortiment af ladebokse til elbiler – både til private og til virksomhedsbrug.

Sådan får du billigst en ladeboks uden abonnement

Den billigste måde at få opsat en ladeboks derhjemme er ved at købe ladeboksen uden abonnement her. Samt selv at købe:

  • en ekstra gruppe til eltavlen, så ladeboksen har sin egen sikringsgruppe
  • installationskabel i en længde, der rækker fra tavlen og til der, hvor ladeboksen skal sættes op
  • alle nødvendige beslag og samlinger undervejs

For du må godt købe godkendte installationsmaterialer, og selv trække installationskablet fra carporten og ind til gruppetavlen i huset. Du må bare ikke sætte den ekstra gruppe i eltavlen og forbinde den med kabel og ladeboks. 

Det skal du have en autoriseret elinstallatør til. Har du selv foretaget forarbejdet, vil installatøren oftest kunne nøjes med en time eller to til at sætte sikringsgruppen i eltavlen og samle kablerne. 

Det gør det meget billigere at få sat en ladeboks op derhjemme.

Kører du meget, bliver en ladeboks uden abonnement for dyr.

Men kører du rigtig mange kilometer hvert år, bliver en ladeboks uden abonnement for dyr. 

Faktisk er en ladeboks UDEN abonnement kun rentabel, hvis du kører under 5-10.000 kilometer om året i din elbil – og hovedsageligt lader den hjemme i garagen.

Omvendt viser undersøgelser foretaget af danske FDM, at en ladeboks MED abonnement først betaler sig, hvis du kører over 53.000 km om året!

Kører du mere end 5-10.000 km om året, kan det bedre betale sig at tegne en serviceaftale på din ladeboks med eludgifterne inkluderet. 

Her udnytter du, at det selskab du har tegnet serviceaftalen med, kan få elafgiften refunderet for den mængde strøm, som du har brugt til at lade elbilen med. Den refusion kan du ikke opnå som privatperson.

Afgiftsrefusionen kommer dig til gode, så du får en lavere kWh-pris på den strøm, som du bruger til at lade elbilen. Det giver dig en billigere driftsøkonomi på din ladeboks. Men kun, hvis du kører mere end fra 5.000 km om året i elbilen.

Så før du beslutter dig for, om du vil købe en ladeboks uden abonnement, skal du kende dit årlige kørselsbehov.

Husk også at kende elbilens behov

Det er også vigtigt at undersøge, hvilke strømbehov din elbil har. Hvor stor effekt (ampere) bruger elbilen, når den skal lade, og hvilken spænding (V) har den behov for, når den lader

Jo, du kan godt klare dig med en lavere strømstyrke. Men så tager det væsentlig længere tid at lade elbilen op.

Så vil du have den hurtigste opladning, skal du også sikre dig, at din ladeboks uden abonnement kan levere effekt og spænding nok til din elbil.

ladeboks uden abonnement

Konklusion – ladeboks uden abonnement eller med?

Vi håber at denne artikel har gjort det lidt lettere for dig, at beslutte hvorvidt du skal have din egen ladeboks uden abonnement eller en med. Det kan være bekvemmeligt at lade sin elbil derhjemme, men hvis du ønsker at spare penge bør du følge vores guide, så du ved om du skal tegne abonnement eller benytte dig af en af de andre muligheder.

Som du ved nu, afhænger dette af, hvor meget du bruger din elbil, samt hvor du oftest lader – benytter du opladning på farten vil en ladeboks med abonnement oftest bedre kunne svare sig, hvis du vel og mærke kører over 53.000 km om året.

Bruger du ikke din elbil så meget kan en ladeboks uden abonnement være en udemærket løsning. Med en ladeboks uden abonnement vil du i nogle tilfælde kunne få afgiftsrefusion på opladning af elbil. Det kræver dog, at du ikke kører mere end 10.000 km om året før opladning med egen ladeboks er rentabelt.

FAQ

Spørgsmål til opladning af elbil

Ja. Hvis du ikke ønsker at have en ladeboks hjemme, kan du med en Clever Go-ladebrik oplade på deres ladestandere for 3,5-5 kr. pr. kWh alt efter hvor hurtigt du ønsker at lade din elbil eller hybridbil op.

Ja, du kan enten vælge at have en ladeboks hjemme, eller benytte en ladebrik uden abonnement fra en af de mange udbydere af ladenetværk.

Prisen på opladning af elbil uden abonnement afhænger af, om du vælger at lade hjemme eller benytte dig af en ladebrik uden abonnement. Hvis du vælger at lade hjemme afhænger prisen af din el aftale. Vælger du at lade med fx en Clever ladebrik koster det 3,5-5 kr. pr. kWh.

Nej. Det er ikke gratis at få en ladestander opsat i sit hjem. Hvis du ønsker at benytte din egen el aftale skal du betale for at få opsat ladeboksen i dit hjem.