EVDK

Ladeklubben

Ladeklubben er – som navnet antyder – et fællesskab for ejere af elbiler. Fællesskabet går ud på, at man kan lejer en ladeboks, som man kan vælge at åbne for andre også. Ligesom man som medlem får adgang til andre privates ladebokse. På den måde er Ladeklubben et landsdækkende netværk af privatejede ladebokse. 

Et abonnement hos Ladeklubben koster 75 kr. om måneden og giver adgang til både elrefusion, mulighed for at sælge strøm til andre med indtjening, da du selv sætter strømprisen, og elrefusion for den strøm, andre bruger via din ladeboks. 

Leje af ladeboks til private

Hos Ladeklubben betaler du et opstartsgebyr på 11.199 kr. inkl installation. Dertil binder du dig for en periode på 6 måneder, hvor du betaler et månedligt abonnement på 75 kr. Abonnementet giver ret til refusion af el. 

Selvom ladeboksen koster mere end 11.000 kr., ejer du den ikke. Opsiger du dit abonnement, skal boksen sendes retur til Ladeklubben for egen regning. At være medlem af Lejeklubben bør dermed være en langtidssigtet løsning. 

Fordelen ved løsningen er, at du kan tjene penge på din ladeboks, hvilket ikke er tilfældet mange andre steder. Har du en centralt placeret bolig, kan det hurtigt blive en rentabel forretning, hvor opstartsgebyret tjener sig selv ind igen – og mere til. 

Ladeboksen yder med en effekt på 11 kW, hvilket passer til de fleste elbiler i dag. Den har desuden WiFi og indbygget elmåler, så du ikke selv skal aflæse el, men automatisk får udbetalt refusion – og du får både refusion for den strøm, du selv bruger, og den strøm, andre køber af dig. 

Sælg opladning til andre

Det særlige ved Ladeklubben er, at deres ladeboks kan opsættes, så du både kan bruge boksen privat, men så du også kan åbne den på valgfrie tidspunkter til fordel for andre med elbiler – og omvendt kan du også selv gøre brug af opladning hos andre private med en ladeboks fra Ladeklubben. 

Du bestemmer selv åbningstiden for din ladeboks. Det kan for eksempel være, når du alligevel er på arbejde, eller når du er på ferie. Du bestemmer også selv prisen for opladning. Det vil sige, at du med fordel kan sætte prisen pr. kWh højere end den pris, du selv giver, og dermed lave en fortjeneste.

Udover fortjenesten på selve strømprisen, får du også udbetalt elrefusion for al den strøm, din ladeboks bruger, uanset om det er til opladning af din bil eller andres. Det vil sige, at udover den ekstra pris, du tager for strøm, får du også udbetalt 1,12 kr. pr. kWh for den strøm, du lader andre bruge. 

Ladebokse til erhverv

Ladeklubben tilbyder også løsninger til virksomheder, campingpladser og boligforeninger. Der opstilles ladestandere efter ønske, og I kan som virksomhed eller forening sælge strømmen til en valgfri pris. 

Dels er det god stil at tilbyde opladning af elbil for både medarbejdere og kunder, når der er tale om virksomheder, og gæster og beboere, når der er tale om campingpladser og boligforeninger. 

Dels kan det være med til at øge salget, da ejere af elbiler vil fravælge virksomheder, boligforeninger og campingpladser uden oplademuligheder til fordel for tilsvarende steder, der tilbyder muligheder for opladning. 

Derudover er det også en ekstra passiv indtjening. Som erhvervslejer af en ladeboks kan I nemlig selv bestemme prisen på strøm, som brugerne skal betale. Ladeklubben står for alt det administrative, så I behøver ikke engang at ulejlige jer med at gøre ekstra. 

Nem montage

Få hjælp til montering af ladeboks

Modtag 3 tilbud

Fordele og ulemper ved ladebokse fra Ladeklubben

Ladeklubben skiller sig ud fra andre forhandlere af ladebokse ved et medlemskab af en “klub”, der giver adgang til både at oplade ved andre private ladebokse, men også at tilbyde at sælge opladning fra egen boks til andre.

Nedenfor kan du se alle fordele og ulemper ved at vælge en ladeboks og et abonnement fra Ladeklubben.

Fordele:

  • Mulighed for at sælge opladning til andre bilister for ekstra indtjening 
  • Fuld elrefusion på 1,12 kr. pr. kWh
  • Løsninger til både private og erhverv 
  • Ladeklubben klarer det administrative
  • Der medfølger app 

Ulemper:

  • Højt opstartsgebyr for leje af ladeboks 
  • Ladeboksen skal sendes retur ved opsigelse
  • 6 måneders binding 

Hvad er elrefusion?

Elrefusion kaldes også refusion af el eller refusion af elafgift. Den reelle pris på strøm i Danmark er kun cirka 15% af den pris, du betaler. Resten består af afgifter, gebyrer og lignende. 

I visse fordele kan du få refusion på afgiften. Du får det automatisk, hvis din bolig opvarmes med elvarme, varmepumpe, solceller, jordvarme eller en husstandsvindmølle.

Som privat kan du ikke direkte få elrefusion for den strøm, du oplader din elbil med, medmindre du er berettiget til elrefusion i forvejen. Men du kan købe et abonnement med elrefusion, når du køber en ladeboks.

Hos Ladeklubben koster abonnementet 75 kr. om måneden, hvilket er en meget standard pris. Det giver dig ret til at få elrefusion på al strøm, der er brugt via din ladeboks. Den fulde elrefusion er 1,12 kr. pr. kWh, som du får hos Ladeklubben, men nogle udbydere af abonnementer tager en del af kagen selv og udbetaler ned til 1,00 kr. pr. kWh.