Få refusion af elafgift for opladning af elbilen

Som privatperson kan du ikke få udbetalt refusion af elafgiften for den strøm, du bruger på  opladning af elbilen derhjemme, hvis du har købt din egen ladestander. Den kan du kun få tilbagebetalt, hvis du har lejet eller leaset ladestanderen hos en ladeoperatør. Så får du refunderet elafgiften fra ladeoperatøren. Det gør det billigere for dig at oplade din elbil hjemme i garagen. Derfor skal du vælge at leje ladestanderen frem for at købe den selv. Læs med, få detaljerne o overblik over ladeoperatører i Danmark her!

De fleste elbil-ejere vælger at få opsat en ladestander derhjemme. Det giver en ekstra fleksibilitet, at de selv kan lade elbilen, når den står parkeret hjemme i garagen. Så er den fuldt opladet og klar til næste dags køretur.

Men der er et par vigtige parametre, du skal være opmærksom på, inden du farer ud og køber din egen ladestander:

  • Ladestanderen er dyr at få sat op, fordi den kun kan opsættes af en autoriseret elinstallatør.
  • Du kan ikke få refunderet elafgiften for opladning af elbilen som privatperson.

Få 84 øre/kWh retur med Abonnement med el-refusion!

Med serviceaftalen får du 84 øre/kWh tilbage for den strøm du bruger til at oplade din elbil. Det højeste på markedet uden elaftale!

Kun 75,-/mdr

Læs mere

Egen lader

Du kan muligvis bruge din egen lader hvis du har en i forvejen.

Ingen binding

Ingen binding eller skjulte gebyrer. Du kan opsige når som helst med løbende måned.

Tjen penge

Mulighed for at gøre din ladeboks offentlig, så du kan tjene penge når andre bruger den.

2030

El-refusionen er gældende indtil 2030.

Ladestanderen skal opsættes af en autoriseret installatør

Vælger du at købe en ladestander, skal den opsættes af en autoriseret elinstallatør. For det er ikke bare lige at sætte ladestanderen i stikkontakten. De fleste elbiler kræver i dag en 400 V eltilslutning, hvis du vil lade elbilen lige så hurtigt op derhjemme som ved en offentlig ladestander.

Det kræver en separat gruppe i eltavlen til laderen til elbilen, samt at der trækkes kabler direkte fra gruppen i tavlen og ud til ladestanderen på væggen i garagen.

Det er ikke noget, du må sætte op selv som privatperson – selv om du kan købe både sikringsgruppen, kablet og ladestanderen online på nettet. Får du ikke en autoriseret elinstallatør til at stå for opgaven, kan du både få problemer med at få forsikringen til at dække eventuelle skader, og risikerer at blive anklaget for at have en ulovlig elinstallation.

Det gør det dyrt, selv at bekoste opsætningen af ladestanderen.

Den nemme måde at for opsat egen ladestander på

Derfor vælger mange at leje eller lease deres ladestander. Derved slipper de for al besværet med og udgiften til at skulle hyre en elinstallatør, og selv købe ladestanderen og andre nødvendige elmaterialer.

I stedet står den ladeoperatør, som du vælger at leje eller lease ladestanderen hos, for alt det praktiske omkring installation og tilslutning af ladestanderen til hjemmets elinstallation.

Det gør det noget nemmere, og meget billigere at få sat ladestander op til elbilen.

Men der er en endnu vigtigere grund til, at du skal vælge at leje eller lease din ladestander

Få refusion af elafgiften til opladning af elbilen

For indtil i hvert fald 2030 skal der ikke betales elafgift af den strøm, der bruges til at oplade elbiler med.

Men…

Som privatperson kan du ikke få refunderet elafgiften til opladning af elbilen. Det er det kun firmaer, som kan.

Derfor kan den ladeoperatør, du vælger at leje eller lease din ladestander hos, få elafgiften refunderet. Og stort set alle ladeoperatører sender denne refusion videre til deres kunder.

Det betyder, at hvis du har lejet eller leaset din ladestander, får du refunderet elafgiften for opladning af elbilen.

Du betaler elafgiften som normalt til dit elselskab, men refunderet elafgiften af ladeoperatøren.

Så ved at vælge at leje eller lease din ladestander for et fast månedligt beløb, gør du det ikke alene nemmere for dig selv. Du gør det også billigere at oplade elbilen hjemme i garagen.

Hvor meget får du refunderet for opladning af elbilen?

Det er ikke småpenge, du får refunderet i elafgift, hvis du lejer eller leaser din ladestander.

Faktisk får du lige omkring eller lidt over halvdelen af eludgiften refunderet, alt efter hvilket elselskab du er kunde hos.

Pt. refunderes der op til 95 øre pr. kWh, du bruger på at lade elbilen op i garagen. Så over et år, er det altså en reduktion på lige omkring halvdelen af det, du betaler til elselskabet i strøm for opladningen.

Den gevinst går du glip af, hvis du selv køber og bekoster opsætningen af ladestanderen derhjemme.

Hvem kan jeg tegne abonnement på en ladestander hos?

Der findes flere forskellige operatører herhjemme, hvor du kan leje eller lease en ladestander til opladning af elbilen derhjemme.

Få overblik over operatørerne i listen herunder, og få den mest økonomiske og nemmeste opladning af elbilen hjemme i din egen garage.