Sperto

Sperto

Sperto er forhandler af ladebokse. De forhandler blandt andet ladebokse fra producenterne Vestel og Eve, og de tilbyder løsninger til både private og erhverv.

Sperto tilbyder også serviceaftaler, så du som privat har mulighed for at få elrefusion.

Ladebokse med serviceaftale

Sperto tilbyder en serviceaftale til enten 75 eller 100 kr. om måneden. Serviceaftalen giver ret til refusion på 1,00 kr. pr. kWh. Aftalen giver desuden en Sperto-brik, der kan bruges til offentlige lynstandere. Opladning via disse lynstandere har en fast pris på 3,50 kr. pr. kWh.

Bonus-Boksen (Vestel EVC04)

Pris for ladeboks: Fra 3.999 kr. ekskl. installation

Pris for abonnement: 75 kr./måned

Denne boks fås på hjemmesiden som enten Bonus-Boksen med serviceaftale eller som Vestel EVC04 uden serviceaftale. Vælges modellen uden serviceaftale, kan du til gengæld tilkøbe en indbygget elmåler.

Ladeboksen kan fås som standard eller i en opdateret version med skærm, WiFi og tilkobling til app. Det giver blandt andet mulighed for at indstille opladning til et givent tidspunkt om natten. Som standard er den desuden opsat til en effekt på 11 kW, men kan ved behov opsættes til 22 kW.

Der er mulighed for tilkobling af elektronisk kortlæser, så boksen kun kan bruges af personer med adgang.

1-krone-boksen (Eve Single)

Pris for ladeboks: Fra 5.995 kr. ekskl. installation

Pris for abonnement: 100 kr./måned

Boksen her er både egnet til private hjem og til brug i boligforeninger. Den har lastbalancering, så flere bokse med fordel kan tilsluttes samme installation, da boksene selv fordeler strømmen efter behov.

Boksen fås som standard med 5 meter integreret kabel, men ved behov – for eksempel til brug i boligforeninger eller ved besværlig parkering – kan der tilkøbes integreret kabel på 8 meter i stedet.

Ladeboksen har RFID-kortlæser, så du kan via din brik swipe for at få adgang til opladning.

Ladebokse til erhverv

Eve Single Pro-line pris: Fra 8.999 kr.

Eve Double pris: Fra 24.999 kr.

Sperto forhandler også opladeløsninger til erhverv. Eve Single, som til private omtales som 1-krone-boksen, fås også i en Eve Single Pro-line og en Eve Double version. Begge kan bruges af private, men er oplagte til erhverv. Den store forskel på de to bokse er, at EVE Double har to udtag.

Sperto tilbyder desuden mulighed for administration i forbindelse med opkrævning af betaling ved erhvervsbrug. EVE-modellerne kan indstilles til at vise virksomhedens logo på skærmen.

Begge modeller kan fungere alene ved et mindre behov, men kan også være del af totalløsninger til større virksomheder.

Ladeboks uden installation

Ladebokse fra Sperto købes som udgangspunkt uden installation. Det vil sige, at du køber en ladeboks, og at du selv skal sørge for installation; for eksempel ved at hyre en elektriker til opgaven.

Sperto angiver, at prisen for installation er individuel, men at den typisk vil ligge på 4.000-6.000 kr. Dertil kommer prisen for eventuel nedtagning af eksisterende boks.

De fleste lokale elektrikere vil kunne udføre opgaven. Sperto tilbyder dog at anvise en elektriker, hvis du har udfordringer med at finde én, der vil påtage sig opgaven.

For nogen vil det være en fordel at kunne bruge den lokale elektriker, som de har kendskab og tillid til. Det giver desuden mulighed for at lave en aftale for installation, som passer ind i din kalender.

For andre vil det være en ulempe, at installation ikke er inkluderet i prisen. Især hvis du ikke er opmærksom på det fra start, da prisen for installation i nogle tilfælde vil være lige så høj som prisen for selve ladeboksen.

Fordele og ulemper ved ladebokse fra Sperto

Alle forhandlere har deres fordele og ulemper. Nedenfor kan du se fordele og ulemper ved at købe din ladeboks og din serviceaftale hos Sperto.

Fordele:

 • Ved serviceaftale er boksen billigere
 • En ladeboks med serviceaftale ejes efter 5 år
 • Du kan købe ladebokse med og uden serviceaftale
 • Der forhandles meget billige ladebokse
 • Adgang til billig offentlig lynopladning
 • Meget gode anmeldelser på Trustpilot

Ulemper:

 • Giver kun 1,00 kr. pr. kWh i refusion (mod op til 1,12 kr. andre steder)
 • Opsiges aftalen inden for 5 år, skal boksen betales ud eller returneres
 • Elrefusion afregnes kun én gang årligt
 • Binding på 6 måneder på serviceaftale
 • Ladebokse købes ekskl. installation

Derfor bør du som virksomhed have en ladestander

Der bliver flere og flere elbiler, og rigtig mange ejere af elbiler prioriterer at parkere dér, hvor opladning er mulig. For dig som virksomhed er det dermed en åbenlys tiltrækningsfaktor at tilbyde opladning af elbil. Det gælder i princippet, uanset om du henvender dig til private eller til andre virksomheder.

Du kan i dag risikere at blive valgt fra af kunder, der kører elbil, hvis du ikke tilbyder opladning – til fordel for konkurrenter, der gør.

Udover fordelen i at tiltrække kunder ved at tilbyde opladning, kan du også i mange tilfælde selv bestemme prisen for opladning. Den skal naturligvis ikke være for høj, hvis det skal virke efter hensigten, men det kan stadig blive en helt god forretning, da du typisk selv kan fastsætte prisen og desuden få elrefusion.

Sidst men ikke mindst, vil virksomhedens egne medarbejdere – og eventuelt egne biler – også på et tidspunkt blive helt eller delvist elektriske. Det er dén vej, udviklingen går. Derfor er det smart at have ladestanderne på forhånd, så muligheden er der internt, efterhånden som bilerne skiftes ud.